Teelt

Boomkwekerij Heeren levert duurzaam geteelde planten van hoge kwaliteit.

We starten met de basis: de bodem. Voor de teelt kiezen we voor een afwisseling van granen, Japanse Haver en groenbemestermengsel met kaasjeskruid, phaeselia, lupine en rogge. De grond wordt los en goed doorworteld. En komt zo tot rust.

We gebruiken compost om het organische stof gehalte op peil te houden. Door grondmonsters te nemen weten we welke hoofd- en sporenelementen we door de compost moeten mengen. De intensieve voorbereiding en duurzame teelt zorgen voor weerbare planten met een sterke wortelkluit.

Tijdens de teelt nemen we enkele malen bladmonsters zodat we gericht bladmeststoffen kunnen inzetten. Omdat we dit met onze eigen veldspuit doen, kunnen we er dicht op zitten.   

Peilgestuurde drainage

Afgelopen jaren hebben wij de voordelen van peil gestuurde drainage gezien op onze percelen. Door deze manier van draineren krijgen de planten van onderaf water. Via capillaire werking. In droge zomers is water daardoor veel minder een beperkende factor. En kunnen wij een gezond gewas telen. In de winter voeren we door deze drainage het overtollige water weg, en ontstaat er geen wateroverlast. Zo blijft de kwaliteit van onze planten in zomer en winter gegarandeerd!